Veel gestelde vragen over het Huisdieren ZorgPlan

Een verzekering wordt in het algemeen afgesloten tegen onvoorziene zaken als ziekte, ongevallen. Men betaald premie maar eigenlijk hoop je het niet te hoeven gebruiken want op een ziek dier of dier met ernstig letsel zit niemand te wachten. Het ZorgPlan is voor de kosten die u sowieso zal maken: vaccinatie, ontworming en ontvlooiing.
Meestal vergoedt een verzekering alleen de onvoorziene zaken. Hierop krijgt u binnen het ZorgPlan ook 10% korting dus de verzekeraar is hier niet tegen, sterker: uw eigen bijdrage wordt ook minder. Er zijn ook polissen die vaccinaties vergoeden, deze kan nog steeds vergoed worden binnen een verzekeringspolis. Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar.
Het ZorgPlan sluit u pér hond of kat af. U kunt niet één plan voor meerdere dieren afsluiten.
Het ZorgPlan is gebaseerd op ontwormingstabletten. Er is voor katten ook een pipet (Profender®) tegen wormen echter deze is duurder dan de tabletten. Om de kosten beheersbaar te houden maar u ook het voordeel te gunnen hoeft u slechts 25% te betalen voor de pipet binnen het zorgPlan.
Het ZorgPlan is gebaseerd op de standaard geadviseerde vaccinatie. Dit zijn de vaccinaties tegen Hondeziekte, Parvo, Leverziekte en Ziekte van Weil bij de hond en de Katte- en Niesziekte bij de kat. Extra vaccinaties ten behoeve van het buitenland of opvang (kennel, uitlaatservice, cursus) vallen niet in het ZorgPlan. U krijgt hier wel 10% korting op.
Het ZorgPlan is gebaseerd op de standaard geadviseerde vaccinatie. Puppies en kittens hebben in het begin meerdere vaccinaties nodig en één op éénjarige leeftijd. Dit betekent dat binnen het eerste jaar van het zorgPlan al 3 of 4 vaccinaties zitten. Dit kan financieel niet binnen het zorgPlan pakket. Uiteraard krijgt u wel de 10% korting hierop.