Over ons

Al sinds 1995 werken wij in Berkel en Rodenrijs, begonnen op het Berliozplein. Vanaf 29 mei 2006 hebben we de deuren geopend aan de Rodenrijseweg 55b, op loopafstand van het centrum van Berkel en Rodenrijs en toch uitstekend bereikbaar met ruime parkeergelegenheid op het terrein voor automobielbedrijf Cas Lamens.

Wij zijn een dierenartsenpraktijk bestaande uit drie dierenartsen en drie paraveterinairen.

De dierenartsen zijn: Janine Meijers, Eric van Nieuwland en Marijke van Hellemond. De laatste heeft haar vaste part-time uren en neemt de praktijk full-time waar tijdens vakanties of spring bij als het druk is.
De assistenten zijn: Kim van den Ham, Viola Happel en Tanja van Paassen. Ze zijn afgestudeerd als paraveterinair en kunnen u deskundig advies geven over tal van zaken betreffende uw dier.

Kim werkt hier sinds februari 2008 en runt een uitlaatservice samen met haar moeder.
Viola is vanaf 7 december 2009 werkzaam in de praktijk. In 2013 heeft zij de studie gedragstherapie bij honden afgerond.
Tanja werkt sinds zomer 2014 bij ons. Zij heeft een opleiding tot trimster gevolgd en heeft haar eigen trimsalon.

U kunt bij ons terecht met uw dier als deze ziek is maar ook voor advies over vlooien, wormen en gedrag. Tevens kunt u bij ons terecht voor castratie, sterilisatie en overige operaties die binnen onze mogelijkheden liggen.
Wij doen onze uiterste best om u en uw dier zo goed mogelijk te helpen: we hebben 2 spreekkamers, aparte operatieruimte, opname en een prachtige balie.

Na een gedegen algemeen lichamelijk onderzoek kunnen we binnenshuis nog een aantal onderzoeken verrichten. Hiertoe beschikken wij over apparatuur voor:

  • bloedanalyse (waarbij wij binnen een ½ uur een beeld hebben van de belangrijkste functies van de belangrijke organen),
  • urineonderzoek (suikerziekte, nier- en blaasaandoeningen),
  • microscopisch onderzoek (parasieten, schimmel),
  • digitale röntgenfoto's inclusief dentale röntgenfoto's.

Voor nader onderzoek (indien niet mogelijk bij ons) kunnen wij terugvallen op collega's en specialisten die ons adviseren of voor ons zo nodig het onderzoek en behandeling voort zetten.