Overlijden van uw dier

Er komt een tijd dat u afscheid zal moeten nemen van uw hond of kat.

Wegens ernstige ziekte of pijn, als het dier al erg oud is en zichtbaar geen plezier meer heeft in het leven. Er komt een moment dat u moet besluiten dat uw dier erbij gebaat is om in te laten slapen. Helaas ook soms bij gedragsafwijkingen of als de kosten te hoog worden.
Wat de reden ook is, of het nu een natuurlijke dood is of dat u kiest voor euthanasie, het valt altijd zwaar en op zo’n moment is niet iedereen bij machte om te beslissen wat te doen nadat het dier is overleden.

Wij zetten ons maximaal in om de levensbeëindiging van uw huisdier op een professionele manier uit te voeren. We bespreken met u de mogelijkheden die er zijn rond de euthanasie van een huisdier. Er moeten veel keuzes gemaakt worden: is het de juiste keuze, wie mag erbij zijn, waar leggen we het dier na de euthanasie in, kiezen we voor cremeren, begraven of destructie, enz.. (zie hier voor uitleg hierover)
Na afloop wordt het dier veelal in een plastic zak gedaan. Dat wordt door veel dierenliefhebbers als onprettig ervaren. Respectvol afscheid nemen van uw huisdier betekent nu dat u gebruik kunt maken van de Petfarewell dierenuitvaartbox.
PetFareWellUw huisdier wordt in een natuurlijke houding in de uitvaartbox gelegd. Ook is er een mogelijkheid om iets (speelgoed, bot of riem) bij uw dier te leggen. Dit oogt vredig en vriendelijk, voor u en zeker ook voor uw kinderen. Uw huisdier kan in de dierenuitvaartbox naar begraafplaats of crematorium worden vervoerd. Indien u de uitvaart zelf regelt kunt u uw huisdier in de dierenuitvaartbox mee naar huis nemen daar kunnen overige familieleden alsnog op een waardige manier afscheid nemen.