Puppyconsult

PuppyconsultPuppyprogrammaPuberconsult
Het puppyconsult is leuk om voor de eerste afspraak bij de dierenarts in te plannen. Met dit consult leert de pup namelijk op een leuke manier kennis te maken met de kliniek zonder nare ervaringen.
Tijdens het puppyconsult wordt er advies gegeven over de opvoeding en over ontwormingen en ontvlooiing. Dit wordt gedaan door één van onze paraveterinairen.
Zindelijkheid, alleen zijn, bench training en dergelijke kunnen tijdens dit consult allemaal besproken worden. Daarnaast wordt uw pup ook nog nagekeken op het gewicht, gebit en de vacht en wordt advies gegeven. Het puppyconsult is een leuk maar vooral een informatief consult.
Van een eerste goede positieve ervaring heeft de hond de rest van zijn leven profijt.
Het puppyprogramma volgt op het puppyconsult. U kunt voor 4 weken elke week een afspraak maken om uw hond te laten wennen aan de dierenarts. Tijdens dit programma wordt er onder begeleiding van de paraveterinair de pup op een positieve manier geleerd rustig op de tafel te liggen, netjes op de weegschaal te zitten, en we leren de pup wennen aan het feit dat er af en toe naar de oren, ogen en tanden gekeken moet worden.
Het puberconsult is een belangrijk consult om te kijken of de opgroeifase van de hond goed verloopt. Hierbij wordt er gekeken naar de groei, gewicht en tanden wisseling van de hond Daarnaast wordt er besproken wanneer en hoe u het beste over kunt gaan op junior- of jongvolwassen voer. Ook kunt u vragen stellen over eventueel castreren van de reu en teef (in de volksmond steriliseren).