Brexit en reizen met uw dier

UK

Per 1 januari 2021 zullen de Britse eilanden geen onderdeel meer zijn van de EU. Hieronder kort waar u aan moet denken

Als u vanuit het VK naar Nederland (terug)reist, dan moet uw hond, kat of fret per 1 januari 2021 in ieder geval aan de volgende eisen voldoen:

  • chip ter identificatie (moet geplaatst zijn vóór de rabiësvaccinatie)
  • rabiësvaccinatie
  • geldig reisdocument: een EU dierenpaspoort dat is uitgegeven in een lidstaat van de EU of een gezondheidscertificaat afgegeven door het VK. Bent u in het bezit van een EU dierenpaspoort dat in het VK is uitgegeven? Dan is dat per 1 januari 2021 niet meer geldig, omdat het VK dan niet meer tot de EU behoort.
  • bloedtest en 3 maanden wachttijd. De wachttijd van 3 maanden geldt niet als u de bloedtest in de EU laat afnemen en de uitkomst is bijgeschreven in het dierenpaspoort.

Het VK kan in de toekomst ook strengere eisen gaan stellen voor het meenemen van huisdieren, maar geeft vooralsnog aan dat er in hun eisen niets gaat veranderen. Dat betekent dat voor reizen naar het VK de huidige regels van kracht blijven: uw hond, kat of fret moet gechipt zijn, een EU dierenpaspoort hebben en een geldige vaccinatie tegen rabiës. Honden moeten bovendien preventief behandeld worden tegen lintworm.

Uitgebreide informatie vindt u op: LICG - reizen naar het Verenigd Koninkrijk na de Brexit

U bevindt zich hier:   Home  >  Brexit en reizen met uw dier