Corona update - 14-12-2020 - Harde lockdown

Harde lockdown tot en met 19 januari: niet-essentiële winkels, scholen en theaters dicht

Helaas blijven de infectiecijfers stijgen waardoor Nederland dieper in het rood geworden. De maatregelen zullen nog strenger worden:
Het kabinet zal vanavond een harde lockdown aankondigen die zeker tot en met 19 januari zal gelden, bevestigen Haagse bronnen maandag na berichtgeving van de NOS. Scholen gaan dicht en moeten overstappen op online onderwijs, vrijwel alle niet-essentiële winkels moeten de deuren sluiten, gelegenheden als bioscopen en theaters gaan dicht en mensen met contactberoepen kunnen tijdelijk niet werken. Supermarkten blijven open.

Wij zijn dan niet-essentieel voor de mens maar wel voor dieren. Wij mogen u blijven helpen omdat we vallen onder de "Overige uitzonderingen" (zie: Rijksoverheid). We vragen u wel dringend om rekening te houden met de afstand. Dit kan betekenen dat u in de wachtkamer moet blijven als wij u dier behandelen.  We vragen u om sowieso binnen de praktijk een mondkapje te dragen, in de wachtkamer én spreekkamer. Buiten kunt u onder de nieuwe overkapping wachten.

Onze regels in het kort:

  • Bij klachten van neusverkoudheid, (aanhoudend) hoesten/keelpijn of koorts vragen wij u iemand anders te laten komen met uw dier of uw afspraak te verzetten.
  • Slechts één eigenaar per huisdier in de kliniek, eventuele kinderen tot 13 jaar mogen wel mee (maar liever niet in de spreekkamer).
  • Max. 5 minuten voor aanvang van de afspraak de wachtkamer betreden, indien mogelijk buiten of in de auto wachten. U kunt bij de balie melden dat u er bent.
  • Afstand houden: buiten wachten als er mensen binnen zijn.
  • Afstand houden in de spreekkamer: de assistente neemt het eventueel over.
  • Een mondkapje dragen, overal in de praktijk.
  • Met pin betalen.

U bevindt zich hier:   Home  >  Corona update - 14-12-2020 - Harde lockdown