Corona update - 23-03-2022 - Bijna alles mag weer

Coronamaatregelen afgeschaft

Vanaf vandaag zijn zo'n beetje alle maatregelen afgeschaft. We zijn van mening dat de corona echter nog niet weg is. Bij besmetting geldt namelijk nog steeds dat men in isolatie moet zoals te lezen is op de website van de overheid:

Voor iedereen met klachten blijft gelden: blijf thuis en doe een zelftest. Is de uitslag positief? Maak dan een afspraak voor een test bij de GGD en ga minimaal 5 dagen in isolatie. U mag weer naar buiten als u de laatste 24 uur geen klachten heeft. Het is niet meer nodig om zich te testen als u geen klachten hebt. Dus leerlingen, studenten en onderwijspersoneel hoeven niet meer 2 keer per week preventief te testen voordat ze naar school of hun opleiding gaan.
Het quarantaine-advies blijft ongewijzigd.

De verplichting om in en rond het OV mondkapjes te dragen vervalt per woensdag 23 maart 2022. Daar waar het druk is, kunt u uzelf en anderen beschermen door een mondkapje te dragen.
Het blijft voorlopig verplicht om een mondkapje te dragen in het vliegtuig en op het vliegveld na de security.

Wij kunnen u niet verplichten om een mondkapje te dragen, wijzelf doen dat wel om onszelf en eventueel u te beschermen tegen een mogelijke infectie. We stellen het op rijs dat u ook een mondkapje draagt. Het is namelijk vervelend als de praktijk vanwege een besmetting 5 dagen moet sluiten.

Daarnaast adviseren we nog steeds:

  • Was vaak en goed uw handen,
  • geef elkaar de ruimte. 1,5 meter blijft een veilige afstand,
  • blijf thuis bij klachten en laat u direct testen,
  • zorg voor voldoende frisse lucht.

U bevindt zich hier:   Home  >  Corona update - 23-03-2022 - Bijna alles mag weer