Hulp Voor Dieren uit Oekraine

Mensen vragen ons regelmatig of wij een potje hebben voor donaties aan de slachtoffers van Oekraïne, met name de dieren.

Kort gezegd: nee. Dat betekent niet dat wij geen hart hebben voor het leed van de slachtoffers maar als wij doneren doen wij dit via hulpvoordierenuitoekraïne.nl. Indien u wilt kunt u rechtstreeks aan hun doneren. Indien u aan ons doneert, maken wij het ook aan hen over.

Belangrijk om te weten: indien u iemand kent die huisdieren opvangt vanuit het oorlogsgebied, houdt er dan rekening mee dat deze dieren vaak niet voldoende gevaccineerd zijn, met name de vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës) is vaak niet gedaan. Oekraïne geldt wel als land waar hondsdolheid aanwezig is. Het is niet gezegd dát de dieren het bij zich dragen maar het is een gevaarlijke ziekte voor mensen en we willen alle risico's uitsluiten. Houd daarom afstand van de dieren. Als de dieren bij ons worden aangeboden zorgen we voor de juiste papieren en vaccinaties maar, u begrijpt, dit gaat niet volgens de normale regels (vaccinatie die ruim van tevoren zijn gegeven, paspoort, bloedtesten; zie: invoereisen huisdieren)

U bevindt zich hier:   Home  >  Hulp Voor Dieren uit Oekraine