VetPen

Dorst: Caninsulin® Vetpen®

Bron: Roman House Production, zomer 2012

Een nieuw hoofdstuk in de behandeling van suikerziekte

MSD Animal Health introduceert de VetPen® – de eerste veterinaire insulinepen – waarmee de behandeling van suikerzieke katten en honden een stuk gemakkelijker wordt.

Maakt “prikken” minder eng

Injecteren met een spuit lijkt veel huisdiereigenaren aanvankelijk eng en lastig, waardoor sommigen helemaal niet aan de behandeling willen beginnen. Dankzij de VetPen® kan deze barrière weggenomen worden. Het neutrale en “vriendelijke” uiterlijk van de VetPen® doet denken aan de insulinepennen die worden gebruikt voor de behandeling van diabetes bij mensen. Prikken met zo’n “pen” wordt door de eigenaren als minder intimiderend ervaren in vergelijking tot een spuit.

Makkelijk exact doseren

Niet alleen haar vriendelijke uiterlijk, maar ook de constructie van de VetPen® biedt voordelen in vergelijking tot de traditionele spuiten en naalden. De VetPen® is namelijk ontworpen om de toediening van Caninsulin® te vergemakkelijken en maakt doseren nauwkeuriger. Na het prepareren van de pen kan de doseerknop op de juiste dosis worden ingesteld en wordt met een druk op de knop de constante hoeveelheid insuline geïnjecteerd. Keer op keer nauwkeurig!

Minder inbreuk op het leven van de eigenaar

Naast de huisdiereigenaar kunnen ook anderen snel en eenvoudig de VetPen® leren gebruiken. Denk aan familieleden, buren, vrienden en oppas – ze hoeven alleen te leren prikken, want prepareren en instellen van de pen kan vooraf door de eigenaar gedaan worden. Dat biedt de eigenaar meer vrijheid om zijn/haar normale levensstijl te hanteren. Zo nu en dan naar de bioscoop kunnen of een avondje uit eten is wel zo prettig.

Verder biedt de gebruiksvriendelijke constructie van de VetPen® uitkomst voor slechtzienden, mensen met arthrose of mensen met een onvaste hand die met de gebruikelijke spuitjes niet overweg kunnen.

Instructie Video Vetpen®

Bron: You tube